Terug

Gynaecologie

Gynaecologie

Bent u patiënt?

Coronavirus (Covid-19) update uitklapper, klik om te openen

Om verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen, nemen wij verschillende voorzorgsmaatregelen. Daarom kunnen helaas niet alle geplande afspraken en behandelingen doorgaan op de manier die u van ons gewend bent en kunnen wij helaas geen schatting geven van de wachttijd voor een afspraak of behandeling. Zodra hier verandering in komt, zullen wij dit bekend maken via deze weg. Uiteraard leveren we wel alle spoedeisende zorg en behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden.

Zorgaanbod uitklapper, klik om te openen

Bij de vakgroep gynaecologie worden patiënten met gynaecologische klachten behandeld. Denk aan klachten als: aandoeningen aan de vagina of de baarmoeder, afwijkende uitstrijkjes, cyclus- en menstruatiestoornissen, abnormaal vaginaal bloedverlies en menopauzeklachten. Wij staan midden in de samenleving en willen de zorg voor vrouwen verder ontwikkelen en verbeteren.

Samenwerking

De vakgroep werkt bij onderzoek en behandeling op het gebied van de algemene gynaecologie nauw samen met Bergman Clinics Vrouwenzorg. Uw patiënten kunnen daar terecht via Zorgdomein: Bekkenbodem-Urogynacologie.

Het samenwerkingsverband biedt multidisciplinaire zorg voor alle bekkenbodemklachten, zowel op tweede als derdelijnsniveau. Specialisten van het UMC Utrecht zijn nauw betrokken bij de behandeling van de patiënten, ook als zij op de locatie van Bergman Clinics worden behandeld. Patiënten kunnen bij Bergman Clinics Vrouwenzorg terecht met klachten als vaginale afscheiding, zwelling in de onderbuik, onderbuikpijn (bekkenpijn) en vulva aandoeningen.

Polikliniek

De polikliniek gynaecologie is een center of excellence bij de behandeling van vrouwen met hormoonproblematiek en (vervroegde) menopauze.


Dagelijks zijn er diverse poliklinische spreekuren:

  • spoed/triagespreekuur
  • algemeen gynaecologisch spreekuur
  • echografie spreekuur
  • meerdere fertiliteitsspreekuren zonder wachttijden
  • hysteroscopiespreekuur (twee tot drie keer in de week)

Wetenschappelijk onderzoek

Bij de vakgroep gynaecologie wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan voor zowel nationale als internationale onderzoeken.

Samenwerkingsverband

Meer informatie over ons samenwerkingsverband vindt u op de website van Bergman Clinics Vrouwenzorg.

Kennisplatform bloedstolling bij vrouwen uitklapper, klik om te openen

Op dit kennisplatform vindt u informatie over de diagnostiek van stollingsstoornissen en behandeling van vrouwspecifieke problemen bij een stollingsstoornis. Het kennisplatform is een landelijk multidisciplinair initiatief van het Nederlands Zorgnetwerk voor Vrouwen met een stollingsstoornis.

Meer informatie over het kennisplatform 

UMC Utrecht, Polikliniek Voortplantingsgeneeskunde en Gynaecologie
Huispostnummer C 05.204
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Telefoonnummer: 0800-8099

Medisch afdelingshoofd

Dr. S.J. Tanahatoe

Hoe kunt u verwijzen

Acuut (binnen 24 uur)

Verkorte toegangstijd

Regulier & second opinion

Faxnummer: 088 75 555 07

Polikliniek uitklapper, klik om te openen

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.