Plaats
UMC Utrecht, Polikliniek Oogheelkunde.
Doel van het onderzoek
Het doel van de behandeling is het in stand houden van de bestaande gezichtsscherpte en het voorkomen van verder verlies van het gezichtsvermogen.
Duur van het onderzoek
De behandeling neemt, inclusief de voorbereidingstijd, ongeveer een uur in beslag. De laserbehandeling zelf duurt een kwartier tot een half uur.
Voorbereiding uitklapper, klik om te openen
Een half uur voor de behandeling krijgt u oogdruppels om de pupil te verwijden.
Tijdens de behandeling uitklapper, klik om te openen
U krijgt verdovende oogdruppels van de oogarts en u neemt plaats op de stoel achter het lasertoestel met de kin op de kinsteun en het voorhoofd tegen een band. De oogarts zet een contactlens op het te behandelen oog. Hierdoor kunt u uw oog niet sluiten tijdens de behandeling. De laserstraal wordt op het netvlies gericht. De laserstralen zijn alléén gericht op de plekken in het netvlies die behandeld moeten worden. U ziet lichtflitsen en mogelijk voelt u kleine prikjes.
Bijzonderheden
Na de behandeling ziet u vaak minder scherp door de lichtflitsen en vanwege de oogdruppels die u heeft gehad. Het is daarom af te raden om zelf een auto te besturen. U doet er verstandig aan de dag van de behandeling rustig aan te doen (niet bukken of zwaar tillen). Afhankelijk van de duur en de intensiteit van de behandeling kan het zijn dat uw oog geprikkeld is en rood wordt. Dit verdwijnt in de loop van de dag vanzelf.
Zorgkosten uitklapper, klik om te openen
Meer over zorgkostenContact uitklapper, klik om te openen
Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van uw oogarts.
Polikliniek Oogheelkunde
De polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 11.30 uur en tussen 13:00 en 16:00 uur.
Verpleegafdeling Oogheelkunde (D5 west)
Hebt u vragen? Neem dan contact op met verpleegafdeling D5 west.
D5 west: 088 75 577 19 of 088 75 577 20